Белият дом заяви, че Северна Корея наскоро е снабдила Русия с

...
Белият дом заяви, че Северна Корея наскоро е снабдила Русия с
Коментари Харесай

Белият дом: Северна Корея снабдява Русия с балистични ракети

Белият дом съобщи, че Северна Корея неотдавна е снабдила Русия с пускови установки за балистични ракети и няколко такива ракети, а съветските войски към този момент са ги изстреляли към Украйна.
Прочетете още
Това заяви съветската редакция на Би Би Си. Джон Кърби, координатор на стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, съобщи, че Съединените щати ще издигнат въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

През последните дни, сподели той, " съветските сили са изстреляли най-малко една от тези севернокорейски балистични ракети към Украйна ", като добави, че тя наподобява се е приземила на открит терен.

" Това е забележителна и притеснителна ескалация на поддръжката на Северна Корея за Русия ", означи Кърби.

Кърби съобщи, че Иран не е доставял на Русия балистични ракети с дребен обхват, само че Вашингтон счита, че Москва има намерение да закупи ракетни системи от Техеран.

Англия съобщи, че осъжда решението на Русия да употребява балистични ракети, закупени от Северна Корея, за неотдавнашните набези против Украйна.

" Призоваваме Северна Корея да спре да доставя оръжия на Русия ", се споделя в изказване на представителя на английското външно министерство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР